Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Απεργία μέχρι νεωτέρας από τους ιδιοκτήτες ταξί

Eπ' αόριστον αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί. Αύριο στις 10 το πρωί θα μαζευτούν πεζοί, χωρίς τα ταξί τους, έξω από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό και θα απαιτήσουν συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες αν ο υπουργός Μεταφορών αρνηθεί να τους δεχθεί, οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους επ' αόριστον.
Το πρωί οι  αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα στα γραφεία τους στη Μάρνη ενώ ακολούθησε πορεία -πεζή- στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση προς τη Βουλή.
Πορεία από τη διασταύρωση του αεροδρομίου «Μακεδονία» (οδός Προφήτη Ηλία) στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέταξαν τα ταξί τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, έκαναν πεζή ως τον επιβατικό σταθμό του αεροδρομίου, ιδιοκτήτες ταξί, που διαμαρτύρονται για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους δυσκολεύτηκε η κίνηση των αυτοκινήτων από και προς το αεροδρόμιο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και κατά την αποχώρηση τους.

Από χθες το πρωί παραμένουν συγκεντρωμένοι στο ύψος της Nέας Τρίγλιας, με τα οχήματά τους, ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής, χωρίς να κλείνουν δρόμους.
Όσον αφορά στο λιμάνι της Πάτρας ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε μερικό αποκλεισμό. Δηλαδή όταν καταπλέει κάποιο πλοίο από την Ιταλία, επιτρέπουν την έξοδο επιβατών και οχημάτων.
Το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, που συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, έχουν αποκλείσει περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των ταξί σκοπεύουν να άρουν σε λίγη ώρα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Εκεί αναμένεται να συναντηθούν με ιδιοκτήτες ταξί από την Ηλεία, όπου θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι το λιμάνι.
Οι ιδιοκτήτες ταξί της Ηλείας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Κατακόλου.
Για λίγες ώρες αποκλείστηκε το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί άνοιξαν τα διόδια Νεστάνης και τα διόδια Καλαμακίου στην Κόρινθο.

Στην Τρίπολη με την άδεια της δημοτικής αρχής έχουν σταθμεύσει τα ταξί στην Εθνικής Αντιστάσεως, καταλαμβάνοντας τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης  οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας και τις δύο πύλες εισόδου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης". Η νέα κινητοποίηση τους αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα  αφού σήμερα στο αεροδρόμιο έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 αφίξεις τσάρτερ. Επίσης, ένα κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τελικά, λόγω της απεργίας, αποφασίστηκε να δέσει στη Σούδα Χανίων.
Στα διόδια Πυργετού, μετέφεραν σήμερα το πεδίο διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία. Περί τα 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όπως συνηθίζεται, οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα. Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.
 
Σε κινητοποίηση, για δεύτερη μέρα, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας σε αυτή καθολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί συναντιέται αυτή την ώρα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φ. Χατζηδιάκο σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Παράκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να προστατευθεί με κάθε τρόπο η εικόνα των νησιών μας, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και υπογράμμισε ότι το δικαίωμα στους αγώνες είναι ιερό και αναφαίρετο.

Ο κ. Μαχαιρίδης, εκφράζει όμως την ελπίδα και τη βεβαιότητα, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου θα συνυπολογίσουν και θα σταθμίσουν όλα τα δεδομένα στην επιλογή των μορφών των κινητοποιήσεών τους, ειδικά τώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Αύριο, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός-τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ είναι να αποκλείσουν αύριο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.
Παράλληλα, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.
πηγη
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=294360

Δεν υπάρχουν σχόλια: